Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1800 tal i 1900 tal


Clan mac Dougal

Vi trodde inte våra ögon
när du med stor värdighet
seglade in under älvsborgsbron
Jag satt på 400 hästkrafter
och lyfte container
men jag föll som en fura
äntligen
äntligen
en riktig båt
en ångerska
en riggad ångerska med master rår
och smal skorsten
jag vet inte hur jag bar mig åt
men dan efter var jag i frihamnen
med min gamla grips,
vem tänkte på containers
när en riktig båt var i hamn
vi lossade frukt
ur brädskodda lastrum
det luktade hav
luktade kapstaden
afrika
visst var befälet vitt
men besättningen var svart
och omåttligt stolt
Nelson Mandela
satt på robben Island
men han var hos dem och de visste de
och de visste vi
Men han var också hos clan Mac dougal
och seglar hon än
har han säkert mönstrat på
skönhet går igen




Fri vers av tom boreland
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-01 23:41

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Cris
Hm...det luktar hamn och underbar båt.. och exotiska frukter.. Hamnarna här är något speciellt... jag har inte arbetat i hamnen direkt...bara lite indirekt.. hehe
2006-09-02
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland