Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

detta kuvert innehåller valsedlar



jag hade min feber i min ficka

mannen som föreläste om ekonomins utbredning i våra tomma liv såg ut som han hade en fagott i ansiktet och han lät också som en

vi andra låg i en soffa
borta
för ett sorl av utsvultna afrikanska barn

längre bort på en vägg
en text
... \"frigör din själ\"...

ingen i rummet gjorde så

gång på gång
fyllde vi på glasen
lyssnade nu på den kvinnliga föreläsaren
om livets innersta väsen
och avlade löften om trygghet

i röken av kransarna
såg jag
panterkvinnans blick
spindelkvinnans kyss

först flera verkligheter
senare
insåg jag detta vara ett minne
från det ljumma snöandet
i new york
lukten av din anorak
ljudet av din röst som
analyserar min svalhet

men ofta
både i mitt liv
och andra människors
känner jag
hopp och hopplöshet
inför de val
man ställs inför
som längtande
och sökande




Fri vers av Eiler Lindh
Läst 760 gånger
Publicerad 2006-09-02 11:09



Bookmark and Share


  Neal
Bra dikt !
2006-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Eiler Lindh
Eiler Lindh