Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hamnarbete


vinter när göteborg fanns

hade fått 5 timmar och färdigt
på en liten islänning
kölden blåste över sannegårdshamnen
vi skulle lossa
fiskmjöl i säck

vi satt och fikade
på det gröna fiket
värmen sövde
efter en slitsam dag

vaknade till med ett illvrål
det brände till i skrevet
koppen på golvet
och kaffe i byxorna

vi lossade båten
arbetet fick torka byxorna
kaffe och fiskmjöl
en hamnarbetarbetong

åkte hem med spårvagn
stadens vinterljud
i kvällströtthet
jag hade gott om plats
i min vagn




Fri vers av tom boreland
Läst 334 gånger
Publicerad 2006-09-08 19:58

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jer
goa o gott!
2007-01-02

  W.Riter
Hehe...mycket skön dikt...Gillar dina berättande texter.:-)
2006-09-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland