Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Den berusade matrosens visa

Skriver bara ned min saga
oförvanskad
som ett blad som
faller lätt
mot
gråsprängd asfalt.

Ett obeslutsamt förspel,
färgbesudlade
höstdagar
samlas som regnvatten
i en dagbrottsliknande
skälvande
avgrund

Lättja i mitt vemod,
älskar oss som
helgdagstunga
kroppar
i en taktfull
lek med natten.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 439 gånger
Publicerad 2006-09-08 21:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert, vackert, vackert!
2006-10-03

  Neal
Bra dikt !
2006-09-12

  Bissen
Jag gillar främst texter som man verkligen känner att man fastnar i...

...Och denna fastnade jag i! =)
2006-09-10

  Madjori
Mycket fin dikt.. speciellt sista versen som säger så mycket...
2006-09-08

  Neal
Bra dikt !
2006-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson