Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det händer


höst

ljuden av brunst sveper över landen
råbockens skällande i kvällningen
har en magisk påverkan
händer över nystrukna lakan
doft av lavendel
att allt är klart
att komma
att komma
att komma
månen strålar
över nakna lemmar
råbocken har tystnat
lakanen får bytas i morron




Fri vers av tom boreland
Läst 384 gånger
Publicerad 2006-09-09 22:13

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Cris
Jag tycker den är fin
Med naturen och
de lavendeldoftande lakanen

Du skriver inte på näsan
vad som händer
Du lämnar öppet för tolkning

Om det inte var för lavendeln
skulle man kunna om man vill tolka
det som att ett rådjur är skjutet
lakanen är ett skydd under slakten
Nu vimsar jag ut jag vet..men vill skriva
att man kan tolka
Råbocken är död och lakanen
måste tvättas....fast å andra sidan använder man
nog inte nystrukna lakan vid slakt.

Så det är nog en älskog som ägt rum..
lyckad förhoppningsvis..

men det kan ju vara så att han/hon aldrig kom
till de nystrykna lakanen och han/hon fick vara
ensam och drömde svettiga drömmar istället.. :-)

Formen: är bra.. men kanske skulle du lämna
mellanrum mellan "första stycket" och att komma..
och ett mellan rum mellan sista att komma och
"sista stycket"

I alla fall ger dikten en harmonisk och skön känsla
2006-09-10

  Sanningsägaren VIP
spännande rader
erotiken flödar
i natten
*gillar*
2006-09-09
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland