Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Anna S.



\"jag har ingen vrede kvar\"
(sa hon)
\"därför tycker jag inte om mina dikter längre\"


alltså kan man lagra sin vrede i dikter
inneslutna i bly
som behållare för radioaktivt avfall då

i vilka bergrum försänker man sedan dikten
att den inte läcker ut

jag vet inte om jag vågar ta den risken
jag satsar nog på lite grön förnyelsebar ironi
jag har så mycken oförlöst vrede i mig
att jag kunde driva
åtminstone mig själv
från vettet

men tack ändå
nu vet jag vart kärleken tog vägen

i alla dikterna jag sänkte
\"a thousand kisses deep\"*

(* Leonard Cohen)








Fri vers av Måna N. Berger
Läst 536 gånger
Publicerad 2006-09-12 01:31



Bookmark and Share


  evasvea
Du den här gillade jag. Full av insikter och kul med liknelsen. Snygg!
2006-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger