Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

breda gator i lögnens innerstad

Små andetag
utbytta mot flås
långt ner i halsen.
Två korta stötar i bröstet.

bankbank

Min käre vän och fiende
ska vi ta ett bad tillsammans?
Utbyta åsikter
med bubblor upp till öronen.
Tvätta bort vår skuld
med ord från
det den råa verkligheten.

För sanningen är aldrig
lika vacker som lögnen.


Men aldrig blir kriget
så lugnt som under ytan.
Där hörs inte döden,
där syns inte tårar
spillda för mjölk.

För när det gör som ondast.
Det är då som det vackra
verkligen är vackert.



Att leta efter sanningar
bland döende barbarer
är som att finna glädje i döden.

En ond lögn finns i varje hjärta,
men finns det en ljus sanning?






Fri vers av verkligen
Läst 625 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-14 14:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jätte bra! Underbar text! Fint skriven och med många fina ord.
2006-10-23

    Imaginist
Väldigt bra.

"För sanningen är aldrig
lika vacker som lögnen."

Blir nästan lite skrämd av hur bra det är.
2006-10-13

  livet
vad vacker.. fan alltså.
"Min käre vän och fiende
ska vi ta ett bad tillsammans?
Utbyta åsikter
med bubblor upp till öronen.
Tvätta bort vår skuld
med ord från
det den råa verkligheten."

låter så himla härligt. och så är den typ, sann också. eller riktig eller vad man ska säga.
2006-09-26

  Queen_of_Rain
Litet lång kansek men daaamn vad du skriver bra! växlande bildspråk som vävs ihop i slutet och ett moget språk.. skulle kunna peta i struktur detaljer men i det stora hela är din rytm så fenomenal att det inte behövs!
2006-09-25

    annikan
Underbart.
2006-09-24

  hallonbåt
'För när det gör som ondast.
Det är då som det vackra
verkligen är vackert.'

Tack för dessa ord
bästa på länge
2006-09-17

  däven
Oskaaaaaaaaaaaar, jag är kär (i din dikt^^)

För när det gör som ondast.
Det är då som det vackra
verkligen är vackert.

Absolut underbart :D
2006-09-15

  Paraply
Ursäkta lite, vem hade talang sa du? Duvet, jag har läst den här ungefär tretton (och en halv) gånger nu, och den är aah, så bra bra bra, men för att inte vara sockersöt ;) så skriver jag inte så utförligt vad jag tycker om denna, för det skulle bli, om man med mitt lilla ordföråd skrev det, väldigt sött.

underbart helt enkelt.

/p.
2006-09-14

  inspiration.
SKITBRA OSKAR!!

gillar verkligen denna delen..

Men aldig blir kriget
så lugnt som under ytan.
Där hörs inte döden,
där syns inte tårar för
spilld för mjölk.

Du kanske borde kolla upp stavningen i 3:e sista stycket, varge skall vara varje, bara ett tips!

Forstsätt skriv, för du är VERKLIGEN (fiffigt) duktig!!
Keep on fighting, and writing.

/M.
2006-09-14

  Kimsan
Din skrift känns i kroppen.
2006-09-14
  > Nästa text
< Föregående

verkligen
verkligen