Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ex ur ny diktsamling: se olaola.se (ladda ner skiten, helt gratis).


Kaffelattegenerationen

Jag gillar kaffe. Jag gillar mjölk. Men att blanda ihop dem är ju bara ett missförstånd, och en rädsla för tydliga, distinkta smaker. Att inte våga gå in för något till fullo, att ha det mysigt när man kan ha det underbart. Som att nöja sig med att gilla istället för att ge sig hän och älska. Det är nåt mesigt försiktigt med hela den här kaffelattegenerationen. Gå hela vägen för fan.
En god vän sa med ett förklarande leende när det var dags för en ny runda i baren efter några drinkar att \"jag dricker helst min sprit ren\". Såklart. Det är ju så man känner smaker. Ordentligt, friskt. Inte urlakat och trött. Rysk vodka utan is.
Så våga ta steget; älska fullt ut och känn, känn varje hårstrå resa sig när du tar en djup klunk. Slå dig fri från de som förstör kaffesmaken med litervis med mjölk, de som häller Coca Cola i rödvin och de som säger kanske när man frågar om de ska med till Istanbul.




Fri vers av Ola Nilsson
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-15 02:00



Bookmark and Share


    ettolrahC
Sant. Gillar dina tankar. Smaken är som baken, delad!
2006-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Ola Nilsson
Ola Nilsson