Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återpublicerad (urspr. 04-11-22) 



Midsommarsaga

En naken ung kvinna med vackert långt hår
Midsommarnatten i älvdansen går
Hon ler lite vemodigt hon verkar trygg
Så går hon mot skogen jag ser hennes rygg


Jag följer på avstånd i fullmånens sken
Trots stenar och rötter som slår mina ben
Framme vid grottan står hon så fin
Jag tvekar sen går jag in


REF
Väsen från sagornas tid lever nu
Jag älskar ett skogsrå, det tror inte du
Jag festar med vättar och trollfar och mor
I Storskogens mörker, där sagorna bor


Framme vid brasan en spelman i stol
Där sitter näcken och spelar fiol
Och trollfar i högsätet höjer en skål
Han bjuder till trollfest han är inte snål


Jag sitter vid bordet och bjuds mat och vin
Hör skogsrået säga, i natt är jag din
Vi dricker och dansar, natten är lång
Jag blir förtrollad av skogsråets sång

Stick:
Vi ser stjärnor falla från himmel till jord
Jag önskar men får inte klä det i ord
Jag viskar till kvinnan med rygg klädd i bark
Att dig vill jag älska min längtan är stark


Du tror att jag ljuger, att jag hittar på
Jag lovar och svär att det är inte så
Allt som jag sjunger är äkta och sant
Ett skogsrå har tagit mitt hjärta i pant

REF

©Roger




Fri vers av Roger VIP
Läst 410 gånger
Publicerad 2006-09-15 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP