Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ensamvargens situation, eller vilken vanlig immigrants som helst....


Främlingskap


the lone wolf\'s story, in a world where wolves were exterminated,
or an ordinary immigrant\'s story

The Alien’s Argument

Sorry, I don\'t belong to you.
You are a different kind of aliens
whose language I don\'t speak,
whose laws I don\'t accept
and whose mentality is alien to freedom
since you don\'t accept alternative mentalities
of freedom, feelings, softness, sensitivity
and that capacity to feel life by antennae
vibrating in alien dimensions
and accepting other languages
than just the physical and spoken ones.
So I must be an alien to you,
preserve my oversensitive integrity
behind an oyster\'s shell of shyness,
and if my work doesn\'t please
or can\'t be understandable to you,
so let me then at least continue working
as an alien without you.


Jag beklagar, men jag har ingen del i er.
Ni är för mig blott främlingar
vars språk jag ej förstår,
vars lagar är för orättvisa,
och vars mentalitet är för frihetsfrämmande,
då ni ej kan acceptera andra mentaliteter
av frihet, känslosamhet, mjukhet och sensibilitet
och förmågan att känna sig för med antenner
med mottagning ställd på andra dimensioner
och förmågan att förstå andra språk
än blott de fysiska och de verbala.
Därför är jag hopplöst för er en främling
som för att bevara min överkänsliga integritet
måste dölja mig bakom ostronskalets hårda skygghet;
och om mitt arbete ej är till behag
och ej kan förstås eller accepteras av er begränsning,
så låt mig åtminstone få fortsätta arbeta
i ensamhet utan er hjälp.




Fri vers av Aurelio
Läst 166 gånger
Publicerad 2006-09-16 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio