Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett slags självbiografi kanske...


Mina händer

Mina händer har smekt kvinnor
de har diskat och städat
tappat taget om styret på MC:n i 90 km/tim
men överlevt
De har vårdat gamla
och skött om gravar
De har bränts och kylts
Händerna var också med när jag
sköt en svala med luftgevär
och jag minns ännu hur blodet vällde fram
ur halsen på den vackra lilla fågeln
Min hand har även målat och vattnat blommor
De har grävt i mjuk, skön lera
De har kastat saker
ibland i vrede
andra gånger i ren glädje
Med kniv har de skurit bröd och kött
De har bläddrat i en tidning
och vänt på många bokblad
Ett par gånger har de blivit våta av tårar
av regn och hav nå\'n annan gång
Mina händer har rört vid många ting
och även vidrörts lite mera sällsynt
av någon som velat göra det
Huden på dem har varit slät och fin
numer har de mera fläckar och djupa linjer
men livslinjen finns där ännu obruten.

De har skrivit, skrivit, skrivit...
och hoppet är
att någon, någon gång, någonstans
skall föra sina händer över dessa texter
och känna att jag finns där.




Övriga genrer av Dionysius
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-09-17 19:31



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Visst känner man att du finns där - så påtagligt och konkret! Otroligt vackra och tilltalande ord. Berördes mer och mer för varje rad...
De där händerna känns kraftfulla men samtidigt så sårbara. "Livslinjen och fläckarna" upplever jag på något sätt som det väsentligaste - en metafor för just den du ÄR...(min spekulation)
Håller gärna dig i handen och tar del av den livserfarenhet samt visdom dessa händer verkar besitta. Vackert och tidlöst... Fortsätt skriva, skriva, skriva...
Tack och kramiz
2006-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius