Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20 augusti....


Äntligen sommar

Äntligen sommar
hemma hos mej
fått ledigt en fredag
sluppit ståhej

sitter på stolen
i mitt kök
skiter totalt i
omvärldens stök

skriver, skriver
så pennan glöder
ser solen
närma sig söder

la märke till barn
utanför fönster
som leker
och härmar vuxnas mönster

---

skriver väl
en lapp att handla hem
åker nånstans
vet inte till vem

eller tar disken
kanske skriver "att göra"
och tar risken
en komihåg för framöver

att försöka komma ifatt
kanske, kanske inte
får väl ro i natt
får se hur det blir

i alla fall fått lite frid i
kropp och själ
en dags sommar
skadar ingen, gör bara väl




Fri vers av Dionysius
Läst 610 gånger
Publicerad 2010-08-20 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius