Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i förorten där jag bor har värmen äntligen kommit tillbaka efter en bister vinter...


Helgdagsafton i förorten

Marinaderna blandas med
lukten av billigt träkol
nu är det helgdagsafton
i förorten Gråbo

En och annan vitlök
ger sig också
med i leken
på den stora mexisteken

Någon ryter till därborta
barnbarnet har kommit
för nära grillen, kan bli
fruktansvärda brännskador de'

Den lille gråter
men tröstas av
grillad marshmallow
blir "maten ska va' tyst i mun"

Och jag som bor
på andra våning
tar fram fiskpinnar ur frysen
och steker i panna
och därtill blir det
pulvermos spetsad
med Knorr Aromat.




Fri vers av Dionysius
Läst 801 gånger
Publicerad 2010-05-21 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius