Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra masker

I varje man bor en rädd liten pojke

Duger jag, tänker han
före han möter sin omvärld

Drar en kam igenom håret
och ordnar sina anletsdrag
klistrar på sitt bästa leende
det som han vet
fungerar åtminstone ibland.

I varje kvinna bor en rädd liten flicka

Duger jag, tänker hon
innan hon träffar världen utanför

Och hon bättrar på
sitt redan sminkade ansikte
med lite rött och lite svart
kollar henne där i spegeln en gång till
låser upp och går ut




Fri vers av Dionysius
Läst 605 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-10 17:00



Bookmark and Share


  SweetTouch
Vi är ganska lika, eller hur? Undrar hur vi skulle göra om inte speglar fanns...och om ingen hade uppfunnit kameran...
2016-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius