Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verkligheten


öppna ögonen

så kom då samtalet
som jag visste
skulle komma

det var södersjukhuset
och han levde

sönderslagen
av nazister
i Stockholm

ytterligare en
i raden

motståndet måste gå vidare
råttorna måste rökas ut
ur sina hålor

vem blir nästa
du... jag

det är vår mjäkighet
att folk har glömt
30-40talet är här igen

sätter inte vi stopp
har vi ingen framtid




Fri vers av tom boreland
Läst 385 gånger
Publicerad 2006-09-21 01:19

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Mia Marcus
Fyy så hemskt - brutal värld vi lever i. /mia
2006-11-09

  W.Riter
Vi har levt i en "skyddad verkstad" i många år nu, man känner sig för säker och inser nog inte förrän försent att hotet har blivit verklighet, riktat mot DIG. Allt går i cykler, vi har haft det bra på många sätt och vis, men vi får det sämre...
2006-09-22
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland