Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att någon tagit sitt liv, är en existentiell utsaga som förutsätter att vårt enda fria val är valet


jag tog mitt liv.
tog det i kupade händer
och bar det till en plats jag valt ut
jag var rädd
men gav livet frihet

nu har jag tagit mitt liv
i egna händer
och överger det inte

ja

jag har äntligen tagit tillbaka mitt liv
från dem som deformerat det

sedan jag tog mitt liv
växer det rakt och starkt
och bär lysande frukt

att ta sitt liv är inte en handling

det är en pågående process
som aldrig upphör

ta ditt liv
var inte rädd
det är dig givet
orden betyder ingenting
mer än tankens
fladdrande skuggor
ljuset bor längst inom dig
och dina händer är starka

ditt liv tillhör bara dig




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 1059 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-01 19:24



Bookmark and Share


  aol
ja ingen vill dö, men den som gör det ser inget annat,

men den som kan se ljuset i din fina dikt känner sig
mycket bättre, tack för denna fina sanna poesi,
2010-04-09

  objekt3
skitbra!
2007-11-20

  Arwen
inspirerande och häftig dikt! Det är sant, men svårt att klara av. KAnske kommer jag att försöka ta mitt liv i egna händer hela livet. Men som du skriver så är det nog en process.
2007-01-27

  Lonley star
Underbar dikt, tänk om jag bara hade vågat göra som du skriver:/
2006-11-27

    Bim
Ja just så är det."Ingen människa håller,vid ingen kan du klamra dig fast" osv
Klokt val du gjort,-grattis! Hälsn.Bim
2006-10-06

  evasvea
En fantastisk bra text. Du har så rätt.
Det är vår förbannade skyldighet att ta våra liv i våra egna händer.
2006-10-01

  wayward - taiga
Du är viktig, sånt betyder.
2006-10-01

  Lena K Nilsson VIP
Talar till mig. Så bra!
2006-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger