Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om morgonen och den där första koppen


Kaffe 1

Som en Zombie
Vaknar jag i min grav
Drar i min halvruttna kropp
Släpar mig med tunga steg

Mot köket mot friheten
Jag ser det svarta ljuset
Stå där och värms på
Doften är inte av denna värld

När jag tar en kopp ur skåpet
Känner jag en ilning
Snart förändras ilningen till begär
Häller upp svart nektar

Den första klunken
Min tunga dansar av lycka
Min hals myser i värmen
Och min mage tar emot giftet

Från köket kliver jag
Prinsen som är återuppstånden
Med självsäkra steg
Möter jag livet med min kopp




Fri vers av Karmar
Läst 669 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-04 13:21



Bookmark and Share


  Seriösapoetersbov
Tyckte om den redan när jag fick höra den live...........
2007-01-22

  Gunwale VIP
En må bra- dikt, i sanning! Jag tvekade först, men nu vet jag: Jag ska ta mig en kopp här och nu, på internetfiket. (Och det är ditt fel) ;-)
2006-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Karmar
Karmar