Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...att vara ung idag i Sverige är inte lätt. Svårt att se nägon framtid...


TRÖSTEBREV till min älskade dotter

Lilla gumman... du skall inte oroa dig!
Älskad är du och kommer aldrig att stå ensam i livet.
DET är det viktiga.
Ännu så ung och behöver inte känna nån brådska.
Se alla måsten som möjligheter.

Möt människor med öppenhet inför
chansen att lära dig mer om dig själv.
Alla har sin saga att berätta,
alla har en gång varit ett oskrivet blad i sitt livs bok.

Du skall inte göra det du gör nu, hela livet.
Du skall inte vara där du är nu, hela livet.
... men just nu skall du vila i att inte kunna göra mer.

Lita på att allt kommer till dig i rätt ögonblick,
lita på att du inte har hela bilden.
Vet att du befinner dig i hörnet av
din stora omålade bild.

Någon har gjort din skiss... men
du skall välja färgerna,
du skall välja ljus eller dunkel.

Du är i mitt hjärta, min unge... alltid.

Mamma




Fri vers av BitterSweet
Läst 831 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-04 16:44



Bookmark and Share


  H. Karla
Yey, hade jag fått ett sånt här brev från min mamma när det var tungt, så skulle världen inte ha vilat så tungt på axlarna. Hon är priviligierad:)
2006-10-19

    NoMi F
Fin dikt till din
älskade dotter
Känslig och kärleksfullt
2006-10-04

    Erika H
vackert utan att bli sentimentalt
vackert utan att mästra
vackert med kraften av att vara den som älskar
vackert helt enkelt
och
en dikt för alla oavsett ålder
erika
2006-10-04
  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet