Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den starkaste av kärlek

Kom lillebror

Ta min hand så ska jag visa dig vägen hem
Genom mörka skogar och över öppna ängar ska min kärlek till dig bära dig
och när jag inte längre orkar ska vinden hjälpa mig

Håll ditt mod uppe när mitt vacklar
Låt famnen min värma dig
Somna och ge oss sömn,
vila min kropp
Mina hjärtslag är dina

Skogens skuggor och djupa mörker,
deras armar och bett tycks jag se överallt
Elden har vi fått släcka

Jag är rädd lillebror

Jag vill inte förlora dig
Dem ska inte få ta dig
Deras huggtänder ska inte få vandra i ditt kött
Håll bara ett hårt tag och titta inte bakåt

Jag vill beskydda dig från allt ont
Jag vill leda dig hem
till mamma
Men mörkret är för stort
För krävande

Jag känner dig släppa ditt hårda tag och du smeker min kind
Jag hinner inte
Jag hinner inte greppa taget om din hand

Håret binder en krans runt mitt huvud
Det blir svartare än svartast

Endast lukten av dig på min kläder finns nu kvar




Fri vers av Jasmine
Läst 697 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-11-26 11:33



Bookmark and Share


  Evica
Blev jag när jag läste denna dikt väldigt vacker...
2005-03-16

  Mats L.
Bra skrivet och med stor känsla
2004-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Jasmine
Jasmine