Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livlös lyrik




















Om det inte hade funnits liv i universum

kanske det bara vore så att Jordens liv inte fanns

universum utan liv hade varit som universum idag, nästan



Men universum utan liv hade varit utan tankar, förundran och lyrik

denna lyrik hade inte kunnat finnas i universum utan liv



Idén om universum utan liv var dock nödvändig för denna lyrik




Fri vers av Svante
Läst 965 gånger
Publicerad 2006-10-09 21:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sant så sant, bra
2006-11-13

    Andersx
ja dessa tankar.....men vad är tankar egentligen....?
Är det ett sätt att konkretisera känslor och impulser genom att sätta ord på dem och därigenom bilda lyrik eller är vi bara ett knappnålshuvud i en värld av nålar....
2006-10-13

  The Stargazer
En både fin och rolig dikt. Sista raden lämnade mig med ett leende på läpparna. Det är lite mycket "universum utan liv", men jag antar att det var helt avsiktligt, för att få en viss effekt. Annars kanske det skulle kunna omformuleras på något sätt. Men jag gillar dikten i vilket fall.
2006-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante