Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varghimmel

Under en blågrå himmel
där solen inte syns och där
regnet hänger tungt i våta slöjor

Där går vi åter frammåt
mellan dag och natt vi två i
varma skor och jättesköna tröjor

Ta min hand och känn att jag
har sommarvärmen kvar.
Till dig vill jag så gärna dela med mig

De löv som föll från träden
blir ett täcke över mark
och höstens varma färger finns i dig

Och vi längtar hem till sommar och en varm vind ifrån väst
Solsken, gräs och myggor och sommarns första fest

Jag längtar efter solen men allting som jag ser
är en varghimmel som täcker mer och mer

Ner mot Stavgårdsvikens våg
och våran badplats där
går vi för att ro en sista gång

Snart är isen kall på sjön
så båten måste upp.
Fåglar flyger bort med sommarns sista sång

Men grönskan dör omkring oss aldeles för fort
Och där vi går har sommarn vissnat bort
Höstens alla dofter bara väller in
Tång som släppt, våta löv och vin
Mina sinnen skärps av höstkall luft som biter i min hand
från havet blåser iskallt in mot strand




Fri vers av Roger VIP
Läst 551 gånger
Publicerad 2006-10-10 01:41



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
vi två i varma skor och jättesköna tröjor
lysande :)
2006-10-16

  prinscess VIP
vad du målar det här till en skön bild
kan nästan se det framför mig
underbart skrivet
2006-10-15

    cameron
oj..gränslöst målar du årstid i min kropp så man ryser vilken gåva
mvh/cam
2006-10-10

  enkel
Många niceties, som "Stavgårdsvikens våg" och "där solen inte syns", men litet ordrikt ibland. t.ex.: "...känn min sommarvärme / som jag ger dig"
2006-10-10

    Erika H
det här är så vackert
uppställningen är skön att följa
alla höstens färger kommer emot mig
för det är vemodigt och snart kallt
men det finns kärlek och den doftar
ditt språk är milt och svepande
jag njuter av din text, tack för den
erika
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP