Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- en manual...


Den Stora Maskeraden


.
Se Dig i spegeln
andas djupt
och sök Ditt inre,
bottna i Dig själv.

Sååja.

Se Dig ånyo i spegeln
Knipblunda plötsligt, spänn hela kroppen,
några snabba andetag
och adrenalinet pumpar igång.
Förhärda dig.

Anläggningsarbetet kan börja.

Åter till spegeln.
Ordna anletsdragen,
förbättra kulörerna,
maskera defekterna,
inta en avspänd, naturlig hållning.

Förnekelsens tid är inne - förneka allt, alltid.

Så är banorna preparerade,
Du är redo, Du är cool.
Den Stora Maskeraden väntar.

Livet.


© Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 344 gånger
Publicerad 2006-10-10 10:27



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Gillar din text. Skrivet med ironi över det som är människan och..livet
2006-10-14

    Bodil Sandberg
Ja nog är det en maskerad alltid...detta liv...och man kan ju fråga sig varför...är vi inte lika inför...herren...eller hur det är man säger...du har poetat och jag begrundar dina ord för en god stund!
2006-10-12

  Zaldo
Den här var riktigt bra, och så sann.
2006-10-10

  enkel
Barakha: undrar just om den inte platsar väl så bra, bland poeterna?
2006-10-10

  Rachel Roth
Denna borde läggas ut på alla skönhetssalonger, samt plastikkirurgmottaningar...ja, lite varstans
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel