Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plågad


Varför är det Nödvändiga så plågsamt?
Varför är det en sådan pina
att se och betrakta det vidunderliga kaos
vi kallar liv?

Kan det vara den plågsamma Pinan
att med balanser, nyanser, rytmer och rörelse
söka skapa bestående Ordning
vars flöden aldrig stannar upp ?

eller, om man så vill,
att forma evigt levande, förfruset liv

Så blir den plågsamma nödvändigheten
också den högsta Lyckan

Men varför blir luften plötsligt så tunn?
och varför denna pinande kyla
trots att vaxet i mina vingar smälter


© 2007 Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 630 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-16 13:03



Bookmark and Share


  _Mian_
Funderingar över nödvändigheten kontra kaos och ordning
något som känns i allra högsta grad välbekant.
Buddisterna ser städning som en glädjekälla som utförs som en meditation. Välskriven text som uppmanar till tanke om kaos och flöde samt mycket annat.
2007-10-21
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel