Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här vill jag vara, precis så här


Molnklädd

I solvärmda sommardrömmar
dansar hennes vita skuggor
över vildvuxna ängar

Snäva snurrar
virvlar, svävar
Tårna flyter i tusenskönors hav
sträva grässtrån kittlar solfärgade vader

Hon sjunger med vinden
och dansar med svalorna
Det förvuxna barfotabarnet

Likt hon sprider hemligheten
om sin ohämmade lycka
blåser hon nya maskrosliv

De kallar henne naiv
men hellre en barnslig drömmare
än en destruktiv
sommardrömsglömmare




Fri vers av Maskros
Läst 193 gånger
Publicerad 2006-10-15 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maskros
Maskros