Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta änkan

 

Vi badar nakna i hennes lakan
och somnar först när solkatterna
börjat spinna på fönsterbrädan

men hon vet inget, så var tyst
när du krossar mitt hjärta igen
mot månsken och marmorgolv

jag plockar upp skärvorna
innan jag faller efter dig
ut genom fönstret
in i glömskan

och hon kommer aldrig veta
att vi älskade här

 




Fri vers av The Stargazer
Läst 1008 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-08-18 19:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fullkomligt RASANDE skickligt..metaforerna är som aggressiva kyssar.. Fasen, vilken talang du är, kvinna

Mer, Mer, Mer!!!
2010-12-26

  oMareld
Bland de bästa jag läst här. Kommer bokmärka.
Så mycket på så få rader, och jag älskar korta dikter.
Beskrivningarna är helt fantastiska.
2009-11-22

  Katariiina
Det här är fantastiskt!
2007-04-11

    gnupung
Den här är så... mäktig.
2007-03-17

  Daniel lindqvist
mycket klar och som alltid vacker och finstillt dikt!!!
2006-11-13

  Petrovna
så vacker!
2006-11-01

    Drosophila melongaster
Den var fin, det måste jag säga =)
2006-10-29

  Mackan
Vacker dikt
solkatterna spinner bra!!!
2006-10-29

  Maskros
Underbart vacker! En riktig honungslen dikt men ändå med glimten i ögat. Snyggt!
2006-10-11

  Marlene Anna Linnéa
hjälp vad vackert! det går en röd tråd genom den här morgonen; jag förstår väldigt lite men känner väldigt mycket.. men som jag läste idag så vistas det vackraste och mest kärleksfulla utanför förståndet (och långt från bokstavligheten)... underbart.
2006-09-23

  Lisa
Hmm... Får inget riktigt grepp. Hmm... Älskade de två första stroferna. Helt självklara, du vet "det ser så lätt ut när någon som verkligen kan gör det". Fantastiskt vackra. Solkatter. Underbart. Tappar bort mig efter strof två. Hittar inte sammanhanget. Något jag inte förstår?
2006-09-19
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer