Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så levde vi olyckliga i alla våra dagar



I kampen mellan gott och ont, den ändlösa
finns inga svarta änglar eller vita demoner
inga drakar att dräpas brutalt
av modiga hjältinnor, för vackra prinsar
och tredjedelars drottningadömen

som i sagorna vi berättade för barnen
som aldrig växte upp


Nej, idag vet jag att garderober står tomma
och sängar skiner med sin frånvaro
för att monstren, så ruskigt riktiga
istället gömmer sig i mörka tankar
och under till synes goda handlingar

som i verkligheterna hos de vuxna
som aldrig varit barn


Ja, ibland går det inte ens att skilja
välgärningar från illdåd
och vem vet, kanske är vi alla
massmördare bakom våra leenden





Fri vers av The Stargazer
Läst 765 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-12-18 00:15



Bookmark and Share


    honeysuckle
bra skrivet, fantastisk titel
tycker mycket om sista raderna.
2011-01-16

  Gawain VIP
Aldrig så sant uttryckt. Jag gillar språket och hur du med sådan skicklighet formar det till så intressanta tankefrön. Det får en som läsare att växa.

grejt
2010-07-06

  hallucinatingarkansas
Gillar hur du kastat om könsrollerna i första stycket, det får en vakna till. Överhuvudtaget mycket lek med gamla klyschor där små detaljer ändrats vilket får en att tänka till hela tiden.
2010-01-05

  LassO
många bottnar, en av dom är att man lever tillsammans fast man inte borde...
2010-01-01

  Hans Christian
Mycket skickligt och insiktsfullt skriven ! Gillar det grafiska upplägget och applåderar. Vad du kan ! Titeln är underbar :o)
2009-12-20

  stenen/ Yv Ericsson
så otroligt bra du tänker skriver jag läser.


Ja, ibland går det inte ens att skilja
välgärningar från illdåd
och vem vet, kanske är vi alla
massmördare bakom våra leenden

men visst är detta en sanning! har inget bra konstruktivt att tillägga. du skrev allt. bokmärkt och att läsas om igen.
2009-12-18

  Dorian
Vi fick lära oss betala med en tanke till de fattiga barnen i afrika. Det andra skulle köpslås.
2009-12-18

  Almagrundet
Konsekvensen av våra intentioner är kanske det som är mest svårt att genomskåda. Man tror att man gör väl, och det blir fel. Man gör något som först verkar göra ont, men som på sikt utvecklas till något gott. Hur svårt är det inte att vara människa?
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer