Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror inte, jag vet



"Tro mig verklig" ber du
med flätade fingrar och nedböjt huvud
men tankens kraft har alltid varit din
and may the force be with you

för allt de gjorde var magi i våra ögon
endast tills vi själva förstod och lärde
ändå knäböjer du åter
inför utomjordingar som gudar
istället för att kämpa
för det som borde vara ditt

du ber bara, talar tyst i tungor
med hopplösa önskningar
om ljus i slutet av tunneln
som är ditt mörka liv
istället för att låta mig riva den
och visa dig stjärnorna
som du kanske aldrig kommer nå
men alltid borde sikta mot


2012 kommer och går
men våran undergång bara fortsätter
plågsamt långsamt, som vanligt
och du är för gammal för sagor nu
så vakna upp i verkligheten

för hur kylig jag än är
kommer jag alltid värma mer
än illusioner och ensamhet
och så länge jag känner kärlekens
växtvärk i min hjärtmuskel
kommer jag aldrig försaka dig

för min enda totala övertygelse
är att allt började där och då
i den kosmiska explosionen
när våra blickar först möttes
och ett nytt universum föddes
ur energiernas älskog


"Jag tror inte, jag vet" viskar jag
medan himlarna förblir stumma




Fri vers av The Stargazer
Läst 933 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2010-01-06 12:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow
2014-05-22

  ULJO
Så fantastiskt vackert.
2010-10-14

  Tomas Alexander
"och så länge jag känner kärlekens
växtvärk i min hjärtmuskel
kommer jag aldrig försaka dig"

Berörde mig extra, fantastiskt vackert! Underbart skrivet!
2010-08-13

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Mycket bra och tänkvärd text..
Du formar orden som, rinnande vatten..
Har full respekt för det Du tror på...
applåd för en tankevärd text, som
poesin flödar igenom...

Hälsningar från karlbo
som tror att tro är att
veta, och hoppas.. lämnar en länk
oxå efter mig...
allt gott till dig...
kb

http://amazingdiscoveries.tv/

2010-07-07

  stenen/ Yv Ericsson
så vackert
var är du?
2010-06-04

  Daniel lindqvist
Jag har Följt dig länge genom läsa dina fantastiska skildringar. Och jag har kanske inte skrivit och gett dig kommentarer jämt .men jag tycker verkligen du har en fin gång i alla dina dikter och ett fantasifullt
Språk .som målar upp väldiga senarium. jag önskar jag en dag hittar ett sådant språk. tack i allafall för alla fina dikter som jag får läsa

Mvh Daniel
2010-04-16

  kråkan VIP
umm..så vill man:) Vackert..
2010-02-14

  molin
Otroligt bra
2010-02-05

  Gunnar Hilén VIP
Ja man vet när man är skapta för varandra...det känns som att komma HEM.
2010-01-10

  Marlene Anna Linnéa
tycker om att läsa denna. du beskriver det väldigt insiktsfullt och vackert.
2010-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Det finns många som tror på Jesus.
Vi kommer alltid att finnas. Även i Nordkorea, Kina och andra diktaturstater. Till och med här på internet.

Min tro är en övertygelse. Inget antagande.
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer