Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröringspunkter



Det råder en istid inombords
_

Kommunikationsnätet ligger
som ett snötäcke över världen
medan orden färdas
med ljusets hastighet
från ena sidan till den andra
över internet, det oändliga

Radiovågorna når långt
ut i rymden, mot andra galaxer
och kanske planeter lik denna
där Jónsis röst kan smeka
ännu en ensam varelses
trumhinnor till tårar
_

I storstäderna är vi alltid nära
ordlösa, omedvetna beröringar
och en flämtning i nacken
på tunnelbanan
ger rysningar, tinar ryggraden

som miljontals intima främlingar

På landsbyggden är hjärtslagen få
och avståden mellan dem långa
men de ekar så högtidligt vackert
genom tallskogarna
över kalhyggen, frusna tjärnar

som en symfoni av samhörighet
_

Kanske kan växthuseffekten smälta
även glaciärerna i våra kroppar





Fri vers av The Stargazer
Läst 809 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-12-14 17:05



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
Vackert, klokt, poetiskt och filosofiskt. Jag älskar din dikt den är en storhet i sig!
2010-07-08

  Valdemar Anders
Vackra ord...
Tack för fin läsning!

Bra!
2009-12-18

  Caprice! VIP
Herregud, människa! Du skriver så vackert att själva polerna smälter... Fy på dig! Värre än växthuseffekten ju... ;-)
Du kanske borde utsättas för dina egna ord utan att veta om det, hur det nu skulle gå till, via någon sorts hypnos kanske... då smälter nog den inre isen också. Om den inte redan gjort det av alla sköna kommentarer du fått nedan.
2009-12-14

  Hans Christian
Vad läckert, så självklart orden faller, tack för läsning.
2009-12-14

  stenen/ Yv Ericsson
nej. jag tror det krävs något annat för att smälta glasiärer i din kropp..om jag får säga vad jag tror..kärlek kallas det visst
2009-12-14

  Glensan
Som en underbar saga
har du satt ihop dessa
ord. Känns som en dimmigt
moln som vajar sakta fram

(för mej i alla fall hihi)
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer