Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade Cassiopeia



Mitt medvetande expanderar
ständigt, som ett universum
där oändligheten
bara blir större och större
bland andra omöjliga möjligheter

och jag vet nu att rymderna
som växer mellan oss
kommer föra oss närmare
helt nya himlakroppar
vars ljus kanske kan upplysa
det svarta hålet i mitt hjärta
som hotade att suga in allt
utom dig och mörkret

men du är inte längre
solen i mitt zenit
vars tankar och känslor
är flyktiga som kometer
så olika mina trofasta
månar och planeter

du kommer aldrig vänja dig
vid ett kosmos utan kaos
och vintergatan är
för lång och kall
för att vandra ensam




Fri vers av The Stargazer
Läst 728 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-26 16:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Älskar paradoxerna

i oändligheten som vidgas


likaså avståndet som för de åtskilda närmare andra himlakroppar...



Kärlekspoesi i skön rymddräkt!
Starkt tilltal genom alla raderna!!
2010-01-27

  Elisabeth VIP
Fint med det universella temat. Vidgar vyerna.
2010-01-19

  aol
underbar poesi,
2010-01-15

  Caprice! VIP
Applåder och busvisslingar!
Vintergatan är sannerligen för lång och kall för att vandra ensam...
Mycket bra, vännen!
2009-12-27

  LePenseur
Du, den här tyckte jag om. Jag gillar formen på den, den känns precis "rätt" som den är. Snyggt uppdelad, styckena känns som om de slutar på precis rätt ställe, det flyter på bra.

Liknelsen med rymd, universum, himlakroppar etc går hem hos mig. Andra stycket ger en förklaring till första, liksom.

Det enda jag inte tyckte om var "omöjliga möjligheter" och "solen i mitt zenit". Omöjliga möjligheter förstod jag nog helt enkelt inte. Och Solen i mitt zenit känns inte korrekt använt. Det där lät sjukt tråkigt, men jag tänker att du kanske förstår hur jag menar? Ska se om jag har något förslag på lut, som förklarar hur jag menar... Kanske "du var solen för mig, men du står inte längre i zenit"?

För övrigt tyckte jag också väldigt bra om sista stycket. Det satt som en smäck.
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer