Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min chokladprins


Min chokladprins

Jag minns så väl hur du såg ut
när jag just fött dig
Liten med pyttesmå fötter
och fingrarna de var ju ännu mindre

Oh! Vad jag räknat dina fingrar och tår
Ett, två tre och Tack G-d! han har tio!


Och ögonen, dedär bruna rådjursögon
med de vackert designade svarta ögonbryn
redan då hade dendär speciella busiga glimten

En liten mun, så vackert formad och röd
och kinderna de var rosa
Och hade jag kunnat så
så skulle legat vid sidan om dig
i dendär lilla vagnen
och aldrig velat lämna din sida.


De andra bebisar såg
bleka, rosa, skrynkliga, hårlösa ut
men inte du ty du var ju min chokladprins.

Du må ha vuxit i min kropp
men det var först när jag såg hur din far
hållit dig för första gången
som jag förstod innebörden av
ett tyst och heligt löfte.

Så, min chokladprins,
du behöver aldrig fråga om jag älskar dig.

Säg bara till när du behöver mitt hjärta







© Ilana Edner




Fri vers av Ilana
Läst 260 gånger
Publicerad 2004-11-30 23:00



Bookmark and Share


  Deva
känner hur du älskar din fina son och doftar in honom
2005-01-21

  Jenny*
Jag önskar att alla barn hade en så kärleksfull mor.
2004-12-01

  Rachel Roth
ja, något speciellt är det ju att föda en liten pojke...precis som flickor är speciella för papporna på ett motsvarande sätt tror jag....med det vill jag inte säga att inte också döttrarna är speciella för mödrarna....osv...härlig dikt om ett heligt löfte...
2004-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana