Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hänsyn i all ära


Alltså, dethär med fria val är ju bra...

Att få ge uttryck för sina åsikter,
att tala för sin fria vilja,
att tycka vad man vill

- förutsatt att man kan motivera det -

och att göra vad man vill

- förutsatt att ingen annan skadas -


Men allvarligt talat...


Finns det några beslut alls
som inte påverkar någon annan
i hela världen?

Men hur ska jag kunna veta
om någon tar illa upp
om jag tar på mig
min favoritparfym?
De kanske inte gillar doften..

Och hur ska jag kunna veta
om någon tar illa upp
om jag någon dag
går ut i omatchande kläder?
Modepolisen finns överallt..



Tänker man ständigt på andra
så kan man till slut
inte göra något
alls

för någonstans

finns någon

som inte gillar

det jag gör.



Hänsyn i all ära

men man måste ju få leva också.




Övriga genrer av NadiaMi
Läst 174 gånger
Publicerad 2006-10-17 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NadiaMi