Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(var) Till Kristoffer


Första maj

En tidig vårdag då solen skiner
löses sålunda alla problem.
På gatan ligger kvarlevor,
av gårdagens mousserande viner.
Ty valborg har firats med stoj och bohem!

De sunda var nyktra och pigga är nu
och resten, de sover efter gårdagens tabu.
Idag är första maj,
lyssna!

På gångbana grus sakta tvenne själar gå
de pratar stillsamt med varandra.
Konversationen börjar sakta djupet nå
om än det ena än det
tredje.

Att förstå är fantasi!
Tvenne själar fantiserar,
tvenne själar blir till en,
lyssna!
Ty arbetaren snart går ut och demonstrerar
hörs ropen och slagorden ”ner med borgaren”
men det struntar tvenne själar i.

Ty det är snart och nu är nu,
än arbetaren sover efter gårdagens tabu.




Fri vers av Cinnika
Läst 253 gånger
Publicerad 2006-10-17 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cinnika
Cinnika