Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du säger ju själv att du inte vet


Vad ger dig rätten att tro

att jag vet
vad du tänker?


Vad ger dig rätten att tro

att du vet
vad jag tycker?


Vad ger dig rätten att tro

att du kan
föra min talan?



Du säger ju själv att du inte vet
att du inte känner
att du inte tycker
som jag.

Så vad ger dig rätten att tro
att du ändå
kan tala för
mig?



Allt mer visar du
med smärtsam tydlighet
att du fortfarande inte
förstått

hur vi fungerar.


Dig själv känner du väl
och mäter andra efter
men glömmer

någonstans
längs vägen

att vi andra

inte tänker


som du.


Trots att du ibland suckar
och säger
att det är tur
att vi andra

är annorlunda

och inte tänker


som du.




Övriga genrer av NadiaMi
Läst 175 gånger
Publicerad 2006-10-18 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NadiaMi