Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... det finns män som bara vet, hur handskas med en halsstarrig kvinna... -som jag...*s*


MAN MED HERRSKOR

han har herrskor och
händer som vet vägen
över mina länders mark
in i mörker och fukt

hur han än vandrar vet
hans kompass att följa flödet
min bäck kvillrar skvätter
längs stam allt intill rot

när jag möter blicken i hans ögon
vet jag att när han satt ner sina skor
får jag sluta trilskas
jag får bli foglig och följa leken hans




Fri vers av BitterSweet
Läst 863 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-19 21:53



Bookmark and Share


  Ronny Berk
egen kolorit? verkligt fin! ...har Du flera? läser Din text med välbehag..
2007-01-08

  Anders P VIP
Sinnligt. kluriga dubbelmeningar och erotiska anspelningar utan att det blir vulgärt.
2006-11-20

  Björn Donobauer
Stark nog att välja foglighet
som krydda på styrkan och maketen
i ett jublande lustfyllt möte.. inte fel..

Tar på mina skor nu och går..
2006-10-19

  H. Karla
Denna dikt är mycket välskriven:) Rytmen skönt gungande, väl valda ord och genomarbetad. Att den är lite vågad är ett stort plus, du utmanar läsaren. Den är heller inte bara guld och gröna ängar. I sista stycket kommer en motsättning som jag antar inte är så allvarlig i varkliga livet...men som ändå väckte feministen i mig och jag tänkte "för satan kvinna, foga dig inte".
2006-10-19
  > Nästa text
< Föregående

BitterSweet
BitterSweet