Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter några månaders övervägande valde jag att ta bort de två sista raderna...


Evigt ung

 

Minns du den gången då vi möttes?

Det var den där morgonen i maj
då du strålade ikapp med solen.

Mina knän blev alldeles svaga
när du såg på mig under din lugg.

Vi var så unga du och jag
och vår kärlek var så oskuldsfull.

Men du blev aldrig äldre än så.




Fri vers av Anna H
Läst 1632 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2006-10-24 06:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som om det var ord ur en pjäs, lästa av en för en annan, någon osynlig för publiken. Som om scenen handlade om att du skrivit det om morgonen och ville ha en hörande att läsa dessa rader för, någon, bara något senare.
2017-07-11

    Pivvi
Fick en förnimmelse när jag läste din dikt vilket jag aldrig fått när jag läst en text. Det varade så kort stund så jag har ingen aning om vad men det var väldigt häftigt och jag är glad att du gav den till mig.:) Väldigt bra text, gillar speciellt \"när du såg på mig under din lugg\". Jag kan riktigt se 2 personer där... Känslomässigt fin men med ett sorgligt slut som får mig att bli nyfiken på de 2 rader du tydligen tagit bort. Värd applåd!!
2007-08-27

  Sara Boström
Elegant skrivet om en kärlek som inte växer upp utan blir kvar när man själv går vidare. Jag tror att många kan känna igen sig i den här texten. Bra med ett direkt tilltal i diktens början.
2007-08-21

  Per Rydberg
Jag tycker inte den är sorglig, men fin! Min läsning handlar istället om att man tittar tillbaka på en relation med nya ögon efter en tid och ser hur man själv har förändrats. Däremot är ju upplevelsen av den andra densamma om man inte har setts sen dess, förstås. Härligt insiktsfullt och mycket levande beskrivning! jag känner igen mycket i din dikt! Tack!!
2006-10-24

  enkel
En välskriven sorgesam historia...
2006-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H