Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elefanten


Den outtalade elefanten
fyller vårt krympande utrymme,
allt det ingen vågar säga, sägs inte heller
i slummen runt världens städer.

Egna tankar blir allt sällsyntare
under det ständiga bombardemang
kommunikationens stigande crescendo
avkräver din flämtande närvaro.

Vi talar inte längre med varandra.
Vi håller på att äta upp
alla de förutsättningar vi behöver.
Jorden hänger inte med.

Över hälften av jordens befolkning
bor idag i växande städer,
en billion människor
bor i kåkstäder runt marknadens torg.

Ingen vill tala om det,
ingen orkar höra längre.
Elefanten blir allt tyngre,
din tystnad allt mer talande.




Övriga genrer av andrasidan
Läst 385 gånger
Publicerad 2006-10-26 00:04



Bookmark and Share


    Agneta VIP
Märkligt att ingen kommentarar dessa fint sammansatta ord... Gillar denna mycket. Du vågade iaf säga.... och hoppas fler vågar snart...
2006-11-17
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan