Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som sagor i snö

(8) Facebook

som sagor i snö
yrande i det sista ljuset
berättelser och myter
som gått i arv
 
isarna lade sig
ytspänningen släppte
någon knäppte på
samtalets spända strängar
 
vinden lutar åt nordost
snökanonerna avlossar
bitande salvor
in över höljd kust
 
djupt in i näverns ansikte
- skymtande i flingors fall -
glöder ett ursprung
äldre än tanken på döden
 
det finns ett tunt membran
mellan det vi ser
och det som ständigt pågår
där står ditt namn
 
talgoxarna letar febrilt
under nocken håller de till
snart gungar nya talgbollar
i novembervinden

 

 




Fri vers av andrasidan
Läst 543 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-10 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan