Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det utmätta har en viss charm

det utmätta har en viss charm
det går inte att sluta skratta
när man tänker på att detta
är hela den förbannade härligheten

jag mer än nöjd och ler
vid tanken på att jag en dag
inte alls är med vid sjösättningen
av allt det som pågår

direktörerna hungerstrejkade
när de inte fick gå över lik
skövla skogar och sprida gifter
drakarna rörde på sig oroligt

dansbanorna låg öde
raggarna hade gått i pension
kärlekssommaren
drog några sista andetag

så ser det ut
några får mer luft än andra
det finns de som parkerar
vid strömbrytaren




Fri vers av andrasidan
Läst 545 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-20 00:23



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
En komprimerad dikt. Som ett antal svarta hål som texten slukas av. Hungerstrejkande direktörer. Pensionerade raggare. Intressant.
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan