Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du höll upp dina hemodlade

Du höll upp dina hemodlade
och enligt boken strikt uppfödda
och förutfattade åsikter
vågrätt fallande i åsiktskorridoren

när åskan rullade in under bordet
bullrade det i det gamla trädet
tankarna flög som pliktade vindilar
runt de enligt dig indragna

vi drack vårt gröna te om kvällen
och såg hur nypon kunde frälsa
en svulten generation till ro
om så bara för en kort stund

i rävlika lyor finns de som brinner
trevandet är en seren konstart
bland se som söker fristäder
i övergivna skatbon

när de staketälskande dök upp
med sina stolpar och snören
tog fastighetens lagfart eld
grannarna döpte det köpta till allmänning

själv firade jag det levande
med några ord om tillfälligheter
saktmod och gångbara ursäkter
innan orden återtar gärningen




Fri vers av andrasidan
Läst 471 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-29 22:55



Bookmark and Share


    jaybird
"vågrätt fallande i åsiktskorridoren"
Snyggt! Träffande! Om upphävda lagar.
2016-11-29
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan