Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte helgjutet, men ändå äntligen nåt nytt som lossnar.


Mellan huskropparna lyser rymden avlång

Mellan huskropparna
lyser rymden avlång.

Himlen är ett pussel
som täcks av fåglar.

Stadens alla ögon
tänds ett efter ett.

Ljuset springer bredvid
som en stubin
och jagar mörkret, leker tafatt,
hoppar från gatlykta till gatlykta.

En flock fåglar lossnar
ur trädens mörka armar
och ännu en bit faller
på plats.




Fri vers av Bill Larsson VIP
Läst 758 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-10-28 02:24



Bookmark and Share


  drover
Vacker, staden flyter ut i naturen och ingen är längre ensam i gatlyktornas gula sken. :o)
2011-12-18

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Ja, här finns en innehållsmässig rytm, något som rockar, ett beat, ett hjärtslag i dikten - den lever!
2008-06-12

    Trast
Snyggt med fåglarna som lossnar ur träden.
2008-01-09

  isidore
Du skriver suveränt.
2008-01-09

  Daniel_78 VIP
mmm jag gillar stubinliknelsen i gatulycktorna,
det är för mig en dikt i sig.
bra poesi
2006-10-31

  Måna N. Berger
Härligt! Ibland lägger jag pussel på datorn. Jag ser din bild av fåglarna som lossnar ur trädens mörka armar, ser pusselbiten ramla på plats i himlen, och jag ler! Det poetiska språket känns fräscht, likaså din lek med perspektivförskjutningarna. Och titeln är ju kanon, en liten dikt i sig! En lysande boktitel förresten :)
2006-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Bill Larsson
Bill Larsson VIP