Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1990

Så gråt lilla vän gråt!
För vår generation är den svikna.
De lovade oss girl power
och bitch stod inte för hynda
utan stod för
babe in total control of herself.
Men Spice Girls splittrades,
Girl Thing bildades
\"We are the last one standing\"
men den hiten är det ingen som minns,
för den slog aldrig tillräckligt bra.

Och Emilia lovade
att hon var en stor flicka i en stor värld,
men någon sade att hon fick lungcancer och dog.
Även om det inte var sant så kände jag mig övergiven.
Som en liten, vilsen flicka i en gigantisk jävla värld.

Det var som fångarna på fortet.
De lovade att om tiden rann ut
skulle tigrarna få äta upp dem som inte hann,
stackars tigrar ni måtte ha svultit!

Sen började Gunde lova
att ingenting var omöjligt.
En tondöv kan visst spela Emil i Lönneberga på piano
men TV:n ljuger!

Jag har förträngt det omöjliga
för jag är en sviken,
som fick uppleva ett millenniumskifte
och datorerna skulle explodera!
Men jag kände inget när klockan slog tolv
det var ingen skillnad från förr.
Så jag grät,
för det hade de lovat oss
men 90-talet ljög.

Och barnen växte upp till alternativare.
Målade sig svarta kring ögonen,
skar sig fördärvade över alla svek
och bar rakbladet
i en kedja kring halsen.

För som Gunde aldrig sagt
så är det omöjlligt
för vi är den missförstådda generationen.
Vår ångest är en marknad,
och vi betalar med blod.
Vi ville att Emilia sjöng sanning
för vi är visst stora...
Så vi röker och hoppas på lungcancer
för det vi lärde oss var lögn!




Fri vers av Cinnika
Läst 631 gånger
Publicerad 2006-10-29 17:19



Bookmark and Share


  Pisces
Fan va bra...

även fast jag inte håller med om allt.
2006-12-04

    Nevermore
åh så vackert! och så sannt på sätt och vis..!!
vet inte ricktigt vad jag ska skriva.. men du träffade mig på något sätt!

Tilon
2006-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Cinnika
Cinnika