Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några tankar och annat tillfälligt

All materia är föränderlig
allt är förgängligt
allt som finns
finns bara för tillfället
i tillvarons oändlighet.


Minnen, känslor och tankar finns
men bara i kraft av människor.
Ingen människa lever för evigt.
Mänskligheten kommer att dö ut.


Universum som vi känner det
kommer att försvinna.
Allting försvinner
ingenting är för evigt.


Men detta gör inte livet meningslöst.




Fri vers av Svante
Läst 1093 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-10-28 23:25



Bookmark and Share


  H. Karla
För tankarna till Neale Donald Walsch. Läst honom? Fantastisk tankeväckare!
2008-03-29

    vemod
hmm.... försår riktigt inte innebörden av denna....

Har du funderat på om Gud finns, det oändliga?

Men bra fina ord!
2007-11-20

    Den_Vackra
tack för din kommentar=)

vilken härlig text, först sorgsen eller vad man ska säga, för att sedan inge någon sorts hopp. mkt fint=)
2007-11-05

  Kim Alexis
Du är ju en riktig filosof! Du kan verkligen sätta perspektiv på tillvaron. Jag älskar slutet i den här texten; \"ingenting är för evigt, men det gör inte livet meningslöst.\"
2007-11-05

  Jaramald VIP
Och en mening är bara ord innan någon gör den och ord är bara ord innan någon läser dem och bokstäver är bara byggstenar och byggstenar är endast delar av en helhet som fyller så många meningar att det i huvudtaget inte ens skulle behöva några ord vilket kanske skulle kunna vara min mening med dessa ord!
2007-09-04

    ej medlem längre
Precist o vackert, tack för läsningen
2007-03-14

    ej medlem längre
Underbart och enkelt, tack
2007-01-04

    Andersx
håller med, inte är det meningslöst inte.....
så länge det finns kontraster och perspektiv i tillvaron så är inte livet meningslöst.......
2006-11-21

  Last Word Spoken
Bortsätt från "medvetandet" så är
livet deffinitivt meningslöst,
så, frågan; varför är vi dem utvalda
som givits denna gåva?
Tusentals nya maskrosor lär få liv
igen nästa sommar men det är inte
samma maskrosor som funnits denna sommar.
Tusen nya flickebarn lär födas efter min död ock,
men ingen av dem lär vara jag.
Allt kommer att försvinna,
och livet är inte meningslöst så länge
jag vet att den kan komma till sin ända,
så länge jag känner, glädje som sorg, är inget meningslöst.

Ja, dina tankar är intressanta. Mina snurrar ock i dem banorna.
2006-10-28

    ej medlem längre
Sant så sant, bra budskap, tack
2006-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante