Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomens förgänglighet


Nallebjörn - artificiell sans


Nallebjörn

låt oss leka en stund, som förr

i en grotta av kuddar

världen vi stängde ut

stängde vår dörr


Men Nallebjörn

vekligheten bankar

skola och jobb

tiden räcker inte till

vi ej längre med varann delar tankar


Och Nallebjörn

utan återvändo

jag åldras i dina ögon av glas

grottan vi delade

drömmar om en evighet, som nu gått i kras


Så Nallebjörn

förlåt mig för min ignorans

kom ihåg mig

när mörkret faller

jag på dig tänker, behåller min artificiella sans




Övriga genrer av Rozhan
Läst 865 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-28 23:32



Bookmark and Share


  Skosnöret
Vilken påminnelse! Det är viktigt att minnas, och av nallebjörnen blir man alltid förlåten. Trots ignoransen. Hehe...

Vackert skrivet, känner verkligen igen din stil i hur jag själv skriver. Eller iaf hur jag vill skriva.

Men du...det är okej att mysa med nallen då och då.... *)

Kram!
2006-12-09

    Dandelion
Super fin!
Du använder orden vackert, de känns noga utvalda men ändå självklara.
Lite sorg över att ha förlorat det sorglösa kanske? Jag tror alla har en nalle med sig när vi växer upp, annars är vi trots allt förlorade.
Jag har mitt lejon :)
2006-12-03

    vajsa
Fint skrivet om en nalle själv har jag en nalle jämte mig när jag sover
2006-11-30

    Ti-elina
Jag börjar verkligen fundera på barndomens övergång till ungdomsstadiet, då du i andra versen skriver;

"verkligheten bankar
skola och jobb
tiden räcker inte till"

sen tänker jag på att bli "vuxen";

"utan återvändo
jag åldras i dina ögon av glas"

för att sedan i sista raden få en återblick över livet.
Det känns som att du tar det förflutna och väver samman det i en text, som säger så mycket hur det kan kännas att övergå i de olika stadierna.
I like it!
2006-11-29

  Nattiz
Myys! Så härlig. Älskar min nalle me :)
2006-11-13

  Axelandra
nej vad läskigt, jag tog precis fram min gamla nalle innan jag läste din text...

anyway, den var väldigt fin :)
2006-11-12

    Dobbie
Tack för kommentaren. Precis som för dig är nallebjörnen för mig en arketypisk symbol som kopplar mig till barndommen.
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Rozhan
Rozhan