Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkris och lagerblad

Kokar en soppa av ingenting alls
kryddar med vatten
och lagerblad

rör i min soppa med slev utav björk
tänk så mycket du har att berätta;

Bugar vid nattsvarta sjöar i inlandets mylla
stolta och raka
som reflexpinnar, utstakade bara för mig

lär mig att vandra runt dina sjöar
se mina fotspår och tankar
årsring efter årsring
fotvalv efter fotvalv

ständigt en resa med bugande löften
hängande blommor av drömmar
du ser mig, du lär mig
alltmedan dina årsringar tätnar




Fri vers av Tekla
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-11-01 13:00



Bookmark and Share


  sompio
Åh, vilken härlig läsning. Jag blir så glad och upprymd av din dikt, kanske för att den får mig att känna mig hemma. Soså ofta har du ett diktdu som gör mig så nyfiken. Kanske mer nyfiken än på diktjaget. Det är ett fint skimmer av mystik kring detta diktdu och det gillar jag.
2006-11-01

  Albert
det känns som att du verkligen lever, Tekla
jag blir sååå glad!

"bugande löften" - så fint
2006-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Tekla