Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnligt


(eller Omnipotens)
(eller Verbal tortyr)
(eller Drar i din fläta)
(eller Kris i sjätte sinnet)

Jag våldför mig på dig mentalt,
borrar nya banor i din hjärna när jag tvingar dig att associera;

kött, bröd, död, kön, klocka.
Gör en helomvändning och säger;
frid.
Grön. Spiskummin.
Röv. Död. Hora. Kuk.
Fitta. Orkidé.
Spindel. Svindel. Bindel.
Blå. Myggbett.
Ballong. Vitlök.

Vackla!

Kanyl. Kummin. Åska. Lampa. Lakrits.
Massage. Parfym. Musik. Tavla. Mat.
Tortyr. Surströming. Griffeltavla. Kadaver. Bajs.
Avsugning. Fitta. Stön. Naken. Slicka.
Myggbett. Vitlök. Pang. Röd. Uppstötning.

Sandkorn. Galax.
Sax.

Rämna!

Du skrapar den målade griffeltavlan med naglarna tills huden ryker och du får uppstötningar.
Just som du fräser vitlök sticker en mygga en gul ballong och du biter dig i tungan.
Musiken fortsätter men lampan slocknar, du misstar en
glasskärva för lakrits och vitlöken bränns.
Förlåt.






Fri vers av C/O
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-11-06 00:23



Bookmark and Share


  Lola
Jag tänker ofta på hur människor associerar och vilka associationer vi har någorlunda gemensamt och inte.
I poesi, där man så tydligt lämnar över åt läsaren, är detta extra tydligt. Information skall filtreras genom otal lager av känslor, kunskap, fördomar, ja helt enkelt individuella referensramar, för att slutligen landa i en människa och tolkas, skapa något.
I en konstform som poesi kan man fråga sig om s.k 'feltolkningar' överhuvudtaget existerar.
Jag anser att en text på många sätt inte längre tillhör författaren när den har publicerats. Jag har givetvis en intention om ett budskap när jag författar en text, men om den tolkas på ett annat sätt av en läsare och samtidigt tillför denne något, då kommer jag aldrig att hävda att den är felläst.

Märker för övrigt att Fitta, Myggbett och Vitlök är återkommande...
Med intention, eller månne freudianskt?

=)
2006-11-06

  Shininkagemusha
Det sista stycket stör en annars jävligt skarp text... Som ett rostig rakblad i synapserna kanske?
2006-11-06
  > Nästa text
< Föregående

C/O