Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en god vän som inte finns mer.


Obegriplighet



skördemannen
han som ingen väntar
slår en lov ibland
och tar
det som stått ljust och rakt

någon mitt i livet
fattade ett stort beslut

och allt blev tyst



tyst

när ekot efter skottet
dog




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-06 18:41



Bookmark and Share


  wayward - taiga
Hej M,

ibland tas de mest irrationella beslut här i världen.
De blir ogripbara och kvar lämnas man med frågor som kanske aldrig lyckas finna sina svar.

Det beskriver du i enkla ordalag, nästan 'torrt', som att konstatera att;
igår vajade den gulnande havren i solen, idag är den skördad. Trots att man förstår att känslorna kring hänselsen är allt annat än torra..

upprepningen och tomrummet du lämnar mellan orden

så --- tyst

gör tystnaden än mer tydlig och talande.

En viktig och bra dikt, tycker jag.

mvh
2006-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger