Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gjord på en viss egen erfarenhet..


vi skola Gå i Skola

vareviga dag traskar man till skolan
och sitter

man sitter

o sitter

... För att man ska göra det .
För lärarna har sagt det till mig

jag sitter och lyssnar halvt
Kluddar på en Lapp
eller
spelar luffarschack

med min Bredvidsittande

varenda dag
är det samma sak
och aldrig anorlunda
och när luffarschack
blir tråkigt

gäspar jag lite
och så lyssnar jag lite
på Matteläraren

men sen blir det HELG
HELGHELGHELGHELGHELGHELG
HELGHELGHELGHELGHELGHELG
det blir helg å, det är så underbart,

och gud vad mycket saker jag ska göra,
jag ska sova över hos nån kompis
sova, shoppa, göra litelite matte,
hinna dansa, sitta dator, läsa bok
se på film, gå på bio, prata telefon

.........................men

plötsligt finner jag, överrumplad, att det är söndag kväll
jag tappar luften, för
vart tog alla de saker vägen,
som jag skulle göra
jag skulle ju göra
en massa

?

men, tänker jag, snart är det ju faktiskt fredag igen
och då hinner jag med allt det
jag inte
råkade hinna
denna helg.

Så andas jag ut
och kan somna om.










Fri vers av ängel utan vingslag
Läst 421 gånger
Publicerad 2006-11-11 15:47



Bookmark and Share


  solomi
Positivt slut kanske... men det är tufft, både att vara lärare och elev. Kanske att ha andra yrken eller måsten med. Livets grottekvarn mal ner oss, one by one...det bara så sorgligt att allt upprepar sig. S
2006-11-11
  > Nästa text
< Föregående

ängel utan vingslag
ängel utan vingslag