Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visste du att träden svettas ?

det var på nationaldagen
och det var kväljande hett
och jag cyklade
i allén mellan de gröna träden

det svalkade i ansiktet
och jag kände små stickande, svala droppar på mina bara armar
\"va, regnar det nu ?\" tänkte jag
och såg upp på den klarblå himlen
mellan trädens tunga, susande kronor

och jag svängde ut ur allén
och det regnade inte alls

det var bara varmt
inte en pust
av frihet
eller vind

sen lade sig de ljusblå molnen
som ett lock
över dragspelet som ekade envist
från en liten scen
ett lock
över de glada människorna
och sången
och cyklisterna

men det regnade inte
inte nånting

sen ledde jag cykeln till allén igen
och så fort jag kom in under träden
kände jag de små dropparna
som landade
på mina armar
och då kom jag på att
om det inte är regn
så måste träden svettas

de där dropparna
är trädens svett

Visste du
att träden svettas ?

och jag frågade dej också
om du inte kände dropparna
under träden

?

va, sa du, vilka droppar!
och det slog mig
att du kan inte känna dropparna
för du har inga bara armar som jag
du har en långärmad tröja på dig
idag




Fri vers av ängel utan vingslag
Läst 698 gånger
Publicerad 2007-06-27 17:26



Bookmark and Share


  Amina
haha, finfint...har det hänt på riktigt?
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

ängel utan vingslag
ängel utan vingslag