Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harry # 4

Han satt och funderade på ackorden till Neil youngs Tell me why, c och d sen var han lite osäker , Sailing heartships trough broken harbours out on the waves...Am7 och G sen satt den en fantastisk låt till en underbar skiva som hade allt till och med en ursnygg omslag. Is it hard to make arrangements with yourself when youre old enough to replay but young enough to sell. Bm och c och givetvis Bm7, Em. Neils låtar hade en enkelhet över sig och massor av känsla , det var nog därför han älskade dom.

Han hängde upp gitarren på väggen, tog på sig kläder för att försöka få igång bubblan. Den brukade vara svår och han befarade det värsta, bara dörren tog ett tag att öppna den hade fruset fast. Han drog ut choken direkt kollade att den låg i friläge och vred om tändningen. Lite liv var där i den men den tände inte på alla cylindrarna, efter ett tag gav han upp, var rädd att göra slut på batteriet.

Han försökte en gång till och till hans stora förvåning startade den utan några problem, han skrapade ruterna lite snabbt. Visste om att det skulle ta en evighet att bli varm, så han rullade ner rutan på förarsidan. Här finns inte så mycket trafik så det ska nog gå tänkte han och backade ut från gården.

Det kändes konstigt att köra, nästan som första gången. Det var rätt mycket snö på vägen så det gick inte särkilt snabbt. Det tog en timme innan han såg ett hus, en liten bondgård. Han hade inte pratat med några grannar om man nu kallar dom det.

Väl framme vid lanthandlen, så var bensinen nästan slut. Det märktes att det inte brukade vara några främlingar i butiken. En gammal dam med stora glasögon verkade lite väl vänlig.

- Vad får det vara idag ?

Han lämnar fram en pappers lapp med varor som han vill ha.

- Du vet att du får vänta några dagar på vin , och sprit !

Jaha

- ja det är så när man bor på landet, har du det bra det var ett tag sedan du var här ?

MMm

-Bor du där alldeles ensam ?

Det var bra så, när tror du du har fått spriten ?

- Kom på onsdag

Ok hej då !

Han svängde in på Svens mack, sven själv eller vad han nu hette en gråhårig fabror i blå overall kom fram o frågade vad det skulle vara.

Full tank tack !

- Givetvis, dig har jag inte sett förr ?

Nej

- Du är från uppåt landet va ?

Mmm

Här har man det mesta man behöver, har själv växt upp här....

Jag har lite bråttom !

-Ja ja, 35 liter blev det !

Fort som fan hem, bubblan krängde sig fram på landsväggen. hela baksättet var fullt av frukter och konserv burkar , som nu var överallt i bilen. Tanken retade upp Harry som fan att han behövde återvända så snabbt.




Prosa (Novell) av Neal
Läst 261 gånger
Publicerad 2006-11-15 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal