Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sara # 4

Det låg låg en tung tobaksdoft, över hela butiken. Hon hade hittat den på en bakgata ner i en källare, en äldre man som påminnde om Charles Bukowski satt bakom ett fullt skrivbord och rökte pipa. Han läste någon sliten pocket bok och verkade inte bry sig att hon var där. Överallt var det böcker hyllorna var fulla, golven var fulla av travar. Allt var i en himla röra, hon hade blivit förälskad i stället direkt. Det var på såna här ställen man kunde göra fynd.

Charles hostade till och skrek någon svordom , så högt att Sara hoppade till. Hon hade säckert varit där i en halvtimme nu, hon tände en Lucky strike och trodde knappt det var sant när hon fick syn på den lite röd aktiga och tunna boken. Mycket riktigt det var Fotografier av undergångens leende, Dikter av Bruno k öijer. Hennes bruna ögon tindrade, hon öppnade boken någon hade skrivet i boken. Till en vän och vapenbroder i en kamp för en bättre värld leve socialismen:Vimmerby78.20.03. Jimmy.

 

Charles verkade något besvärad när Sara la fram boken till honom. Han stirrade länge på den lyfte upp den och la ner den igen, tände sin pipa och blåste rök i hennes ansikte.

- Välkommen till dimman, vi säger 100 spänn ! 




Prosa (Novell) av Neal
Läst 259 gånger
Publicerad 2006-11-17 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal